Star Wars: The Force Unleashed 2

Kent 6 februari, 2011 14:42 0

Då var det dags för den efterlängtade uppföljaren till Star Wars The Force Unleashed, nämligen tvåan. I första spelet fick vi bekanta oss med karaktären Starkiller som i början av handlingen var en liten pojke till en Jedikrigare vars far blev avrättad av Darth Vader och omhändertagen som en lärlings slav.

Denna gång handlar det mer om en historia kretsande kring om du är en klon eller inte av Starkiller då Darth Vader har försökt klona Jedi’s. Som Starkiller plågas du av minnesfragment spelet igenom som har förklarats vara inpräntade och programmerade minnen… Eller är de?

 Till skillnad från det första spelet slåss man nu med två ljussablar och man kan individuellt modifiera kristallerna i dem båda och uppnå olika effekter i form av ökad hälsa, ökad kraft, helande förmågor eller varför inte sätta eld på allt dina sablar skär igenom. Man vaknar upp och har behållit många av de krafter man hade från det föregående spelet men man har också lärt sig lite nya saker man kan bygga vidare på som ”Jedi Mind Tricks” som kort kan påverka motståndare på olika sätt som att övertala dem att slänga sig ut från en bro eller att deras allierade är deras fiender. Skulle du i stridens hetta glömma bort vart du var på väg i spelet trycker du bara upp på digitalspaken och en tanke aura visar dig på rätt väg igen.

 Det jag blev lite besviken på var att många attackscener repeteras, som om att de inte orkade göra fler alternativ på kill moves på olika fiender. Missförstå mig rätt nu men jag gillar det Hack & Slashande spelet erbjuder men efter några timmar och man uppnått en högre nivå på flera av de färdigheter man har så förlorar spelet lite av sin charm. ”det fins ju bara ett x antal sätt man kan ha ihjäl en Stormtrooper på!” Vi möter dock på fiender längre in i spelet som är immuna mot vissa av dina krafter och hade det inte varit för dem samt den förbättrade grafiken o spelkänslan hade spelet inte fått betyget jag ger den. Spelet saknar Multiplayerfunktion vilket hade varit hysteriskt roligt då man skulle kunna få mer variation tros de få banor man egentligen spelar igenom.

Om du är en klon eller inte återstår att se.

Betyget blir Fyra ljussablar av Fem.

Collector’s Edition innehåller:
• Exklusiv samlar steelbook
• Exklusivt In-Game Content
• Tre exklusiva challenge mode nivåer
• Exklusivt Ralph McQuarrie concept “Deak Starkiller” skin
• Exklusiv kristall för dina ljussablar
• Exklusiv 2GB ”Starkiller” Mimobot laddad med bonus inehåll
• Digital art book

Artikeln har visats 3 834 ggr.